THUIS       OVER        CONTACT         COACHING & WORKSHOPS     BEDRIJVEN & TEAMS       PODCAST         AGENDA

Verbindingscrisis


LEREN WERKEN MET JE SCHADUW
Vaak wordt er gedacht dat er een informatie gat bestaat en dat mensen daarom niet veranderen en duurzamere keuzes maken. Dat is niet waar. De meeste Aardbewoners weten heel goed dat we in een ecologische crisis verkeren, maar kijken weg - omdat ze bang zijn dat het leven onleefbaar wordt wanneer ze dit toelaten. We zijn bang dat we worden opgeslokt door de grootsheid van de emoties. Begrijpelijk - en vanuit psychologisch perspectief ook een hele veilige en natuurlijke reactie.

De ecologische en maatschappelijke crisis waarin wij ons bevinden is dan ook te duiden als een verbindingcrisis. Met het wegkijken verstoten we ook een gedeelte van onszelf, de ‘donkere’ vormen van het emotionele spectrum. Hierdoor zijn we de verbinding met onszelf maar ook met de Aarde vergeten. Het verlies van verbinding raakt ons diep en we kunnen er moeilijk uiting aan geven. Het lijden van en in de wereld is voor velen te groot, te zwaar en te ontregelend om echt toe te laten.

Maar wat wijsheidstradities, Joanna Macy, Manon Danker, spiritualiteit, non-dualiteit, ecologisch bewustzijn en permacultuur ons leren is dat deze emoties werkbaar zijn. Sterker nog, in het toelaten en voelen hiervan her-vinden we betekenis, liefde, kracht en een verbinding met het web van het leven die ontzettend groots en magisch is. Wij zijn de wereld, de Aarde die zichzelf herkent. En leven vanuit dat gevoel zorgt voor ware en blijvende transformatie van onszelf en de Aarde.

Hoe meer ik de Aarde en mijn eigen emoties de ruimte geef om door mij te spreken, hoe meer ik mij verbonden en gehouden voel, gesteund door de Aarde zelf. Ik loop graag met jou mee op het pad van je innerlijke landschap, om samen de weg terug naar huis te vinden. Dat doe ik middels natuur inclusieve coaching - 1 op 1.