THUIS         PUBLICATIES         OVER        CONTACT         COACHING        PODCAST         AGENDA

Over mij


SIETA MARIA VAN HORCK

Klik hier voor een interview waarin ik meer vertel over mijn eigen bewustzijnsontwikkeling


Ik ben nooit echt bezig geweest met spiritualiteit, totdat mijn bewustzijn in een klap open ging rond mijn twintigste. Dit bracht veel verwarring en turbulentie met zich mee - want naast existentiële vragen en een overweldigende hoeveelhied aan lichamelijke energie, kwamen er ook veel emoties en schaduwen op. Ik wist niet wat er gebeurde en helemaal niet hoe om te gaan met deze turbulentie. In de reguliere pyschologie voelde ik mij niet begrepen, er miste voor mij een holistisch kader - al kon ik niet helemaal duiden wat dat nou was. Mijn zoektocht leidde mij naar esotherische wijsheidstradities, non-dualiteit en transpersoonlijke psychologie, waarin ik mijn proces van plotse bewustzijnsverruiming herkende.

KENNIS EN CONTEXT
Vlak daarna ontmoette ik Sat Shree, een spirituele leraar die op heel nauwkeurige wijze de evolutie van het bewustzijn onderwijst. Ik las de Bhagavad Gita (in het Hindustaans ‘Het lied van God’) en herkende direct mijn proces van bewustzijnsverruiming in het verhaal van Arjuna (de krijger of ego) en Krishna (Het hogere Zelf of God).
Wat ik ervaarde was normaal! En de verschillende fases van ontwaken stonden zomaar beschreven in een eeuwenoud boek!

Door deze kennis en theorie groeide mijn begrip en kon ik mijn proces steeds beter duiden. In plaats van mij te verzetten tegen het leven, leerde ik langzaam samenwerken met wat het leven mij wilde laten zien. Zo heb ik mijn kennis van de Gita ook weer door mogen geven door middel van het faciliteren van leesgroepen waarbij zelf-onderzoek centraal stond. 

Mijn directe ervaringen hebben mij geleerd dat deze openingen en uitdagingen deel uitmaken van ons steeds evoluerende bewustzijn en dat we hiermee kunnen leren werken (met de juiste begeleiding en context) om onze natuurlijke staat van zijn te hervinden. Een plek waar we ons moeiteloos authentiek, verbonden en aanwezig voelen.

 
INTEGRATIE EN BELICHAMING
Nadat ik de juiste kennis en context had, voelde ik dat het tijd was om deze te integreren, te belichamen en te leven. Zo ontmoette ik Pia Ma, een ontwaakte spiritueel lerares uit Australië. Door Ma’s tijdloze begeleiding en tools kon ik steeds dieper ontspannen in het fysieke lichaam en leerde ik het belang van het centrale zenuwstelsel, het energetische systeem en de organen. Het avontuur van het menszijn is mysterieus en alles omvattend - een proces waarin ik steeds dieper kan aarden en elke dag weer leer.

DE ZIEL SPREEKT
Het is gemakkelijk om te denken dat er iets 'mis' is met je wanneer het leven je presenteert met mentale, fysieke of emotionele turbulentie. De pijn, het verdriet, de wanhoop, de verwarring, de liefde, de vreugde; allemaal zijn ze heilige bezoekers van onze psyche en deel van het eeuwige proces van het hervinden van onze ziel. Uiteindelijk spreekt de ziel de taal van het hart, en laat liefde zich niet alleen begrenzen tot vreugde en geluk. Nee, liefde is allesomvattend en zal nooit van je zijde wijken, zelfs niet als het even wel zo voelt.

Ik help jou graag te herinneren wat je altijd al geweten hebt. Ik loop naast je op jouw zoektocht terug naar huis, geef je een kader en kennis over dit universele proces, en creër een liefdevolle en veilige ruimte waarin we samen ontdekken wat jouw ziel je wil laten zien. Zodat jij je ware potentie gaat leven in lijn met je diepste verlangen. Mijn achtergrond ligt in geesteswetenschappen, wetenschapsfilosofie, technologie en kunst. Ik heb een BA Nieuwe Media & Cultuur (UvA) en MSc Media and Technology (Leiden Universiteit)

Naast deze wetenschappelijke studies heb ik me gespecialiseerd in transpersoonlijke coaching, mindfulness & meditatie en yin yoga. 


2019
Yin Yoga 200h RYT Teacher Training - De Nieuwe Yoga School

2021
Bewustzijnscoach opleiding - De Nieuwe Yoga School

2022
Level 1 Authentic Relating International - The Art of Being Human
- Authentic Relating InternationalMijn Achtergrond